Национална програма STEM

Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев“ кандидатства и беше одобрена с проект на МОН по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“.

Центърът е от тип „Класни стаи за креативни дигитални създатели“. Целта на STEM центъра е учениците да се докоснат до нови технологии, да повишат мотивацията си в ученето, а учителите да експериментират с нови образователни подходи. Центърът ще бъдe оборудван тематично в свързани области като електроника, хардуерни и софтуерни технологии, прототипиране.

Пространството на STEM центъра ще включва два кабинета с общо хранилище, с обзавеждане и интериорен дизайн, подпомагащ ученето и творчеството. В единия кабинет ще се провежда теоретичната част на обучението, а в другия – практическата. Кабинетите ще бъдат оборудвани с нова техника, като интерактивни дисплеи, устройства с тъчскрийн, мощни компютърни конфигурации, 3D принтер и други. В центъра ще се обучават ученици от всички професионални направления в нашето училище като Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника и Компютърни науки.

Сайт на програмата

Фейсбук страницата на програмата

Обучение по НП STEM

STEM център ПГТЕ в медиите